Bedankt om het taalcharter te ondertekenen

Om de lancering en ondertekening van het taalcharter in de verf te zetten, organiseert het Vlaams Talenplatform op 26 maart het netwerkevent ‘Taalkracht als werkkracht’.

Tijdens het netwerkevent gaat VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck in gesprek met leidinggevenden, hr-managers, taalexperten en onderzoekers. Zij belichten de verschillende vlakken waarop taalprofessionals een aanwinst zijn voor bedrijven en organisaties. We gaan hierbij in op de uitgebreide skillset van taalprofessionals binnen een bedrijf, de dienstverlening die ze kunnen bieden voor levenslang leren, en hun centrale rol in de ontwikkeling van en kritische omgang met taaltechnologie. Brussels minister van meertaligheid Sven Gatz sluit het panelgesprek af met een slotwoord. Nadien is er volop tijd om te netwerken met een hapje en een drankje.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het panelgesprek gaan we in gesprek met leidinggevenden, hr-managers, taalexperten en onderzoekers over drie thema’s:

Thema 1: De brede skillset van de taalprofessional

Een taalprofessional beschikt over een breed scala aan competenties die in alle sectoren kunnen worden ingezet. We gaan onder meer in gesprek met Melina De Dijn (KU Leuven) en Martine Taeymans (directeur HR, marketing, communicatie en organisatieontwikkeling bij VOKA) om inzicht te krijgen in het unieke competentieprofiel van de taalprofessional, en hoe die een meerwaarde creëert voor bedrijven en organisaties.

Thema 2: Levenslang (taal) leren

Elke werknemer heeft baat bij talige, interculturele en communicatieve vaardigheden. Die zorgen ervoor dat je bedrijf een krachtige boodschap kan uitdragen, dat interne en externe samenwerkingen vlot verlopen, en dat ideeën en concepten kunnen worden vertaald naar het juiste doelpubliek. Bedrijven en organisaties kunnen ook hiervoor een beroep doen op taalprofessionals. Aan het woord zijn Kelly Jayne Aylward (Managing Partner Moore Grants & Incentives bij Moore Belgium) en Christine Engelen (Directeur Linguapolis – Universiteit Antwerpen).

Thema 3: Taaltechnologie voor en door taalprofessionals

Ongetwijfeld heb je al kennisgemaakt met ChatGPT, de chatbot van OpenAI. Maar kan een chatbot een taalprofessional vervangen? In dit luik bespreken we de belangrijke rol die taalexperten spelen bij zowel de ontwikkeling van nieuwe taaltechnologieën, als bij de implementatie ervan in verschillende bedrijfsprocessen. We gaan hiervoor in gesprek met professor computerlinguïstiek Véronique Hoste (UGent) en Kristien Vermoesen (managing partner bij communicatiebureau FINN).

Wil u het taalcharterevent bijwonen? *
Zet uw engagement in de kijker op sociale media!

Onderstaande posts kunt u delen op uw kanalen. Vergeet zeker niet @vlaams.talenplatform op Instagram of @vlaamstalenplatform op Facebook te vermelden!

misschien vind je dit ook interessant

  • Netwerkdag lerarenopleiders talen

    Op dinsdag 30 januari 2024 organiseert het Vlaams Talenplatform de eerste netwerkdag voor taaldocenten uit de Educatieve Masters [...]

  • Talentop, inspiratiedag voor taalleerkrachten

    Op dinsdag 19 september 2023 organiseert het Vlaams Talenplatform in samenwerking met het EDT-platform en het Departement [...]

  • Winnaars Smaakmakers- wedstrijd bekend

    In het najaar van 2022 lanceerde het Vlaams Talenplatform een oproep aan studenten en taalleerkrachten om een [...]